Suomalaista designia, Eurooppalaista käsityötä

Vastuullisesti valmistettu, kierrätettyjä materiaaleja, ei pakkausmuoveja

5 % tuotoista lahjoitetaan ympäristön ja eläinten suojeluun

Vastuullisuus

Meidän mielestä on tärkeää, että lemmikinomistajilla on mahdollisuus tehdä kestäviä ja vastuullisia kulutusvalintoja. Miksi? Koska tekstiiliala on maailman toiseksi suurin saastuttaja. Kaiken kaikkiaan vain maatalous käyttää enemmän vettä. Lisäksi tekstiiliala on suoraan yhteydessä useisiin ihmisoikeusrikkomuksiin, mikromuovisaasteisiin, kasvihuonepäästöihin, maaperän saastumiseen, sademetsän tuhoutumiseen ja ylenmääräiseen kaatopaikkajätteeseen. .

Valitettavasti tällä hetkellä melkein kaikki lemmikkitarvikkeet tuotetaan korkeapäästöisissä tehtaissa Kaakkois-Aasiassa. Jokaisella tällaisella tuotteella on suuri hiilijalanjälki ja merkittävä lisärasite muista ympäristö- ja sosiaalisista ongelmista. Me uskomme, että haluatte parempaa. Me uskomme, että ansaitsette parempaa.

Nyt on aika muuttua.

 

Beana syntyi halusta luoda laadukas lemmikkibrändi, joka edistää ja mahdollistaa vastuullisuutta. Me tarjoamme tuotteita, jotka ovat ulkoisesti hauskoja ja inspiroivia, ja materiaaleiltaan kestäviä ja vastuullisia. Näin lemmikinomistajien ei tarvitse tehdä kompromissejä kulutusvalinnoissaan.

Valitettavasti tekstiilituotteiden valmistamisella ja kuluttamisella tulee aina olemaan ympäristövaikutus. Me kuitenkin haastamme itsemme (ja teidät!) tekemään tästä haittavaikutuksesta mahdollisimman pienen. Tehtävälistamme vaikuttaa loputtomalta tätä varten, mutta askel kerrallaan menemme oikeaan suuntaan. Seuraavaksi kerromme tarkemmin, mitä tällä hetkellä teemme brändimme vastuullisuuden eteen.

Paikallinen tai lähituotanto

Tuotteidemme valmistuksessa noudatamme "neljän tunnin"-peukalosääntöä: kaikki tuotantomme on tapahduttava linnuntietä neljän tunnin matkan sisällä sieltä, missä olemme suunnitelleet tuotteet. Tämä tarkoittaa, että Beanan tuotteet tullaan aina tuottamaan paikallisesti tai lähellä EU-maissa.

Tällä hetkellä tuotteemme valmistetaan käsityönä pienessä ompelimossa keskellä Viron maata. Ompelimo työllistää kymmenisen taitavaa paikallista ompelijaa, joilla on pitkä kokemus korkealaatuisten tekstiilituotteiden valmistuksesta.

Valmistamalla tuotteet mahdollisimman lähellä voimme leikata tuotannon päästöistä parhaimmillaan 95% verrattuna tuotantoon Aasiassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vähennät keskimäärin melkein 1000g hiilidioksidipäästöjä per lemmikkivaruste, kun valitset Beanan!

Kestäviä materiaaleja

Beanan mallisto on markkinoiden vastuullisin mallisto lemmikeille - vuosittain yli 90% mallistomme tuotteista sisältää kestäviä ja kierrätettyjä materiaaleja. Kestävillä materiaaleilla tarkoitamme epätyypillisiä, kulutusta kestäviä materiaaleja, joilla on pienempi ympäristövaikutus ja vähemmän haittoja ihmisten hyvinvointiin, kuten kierrätetty polyesteri ja orgaaninen puuvilla.

Me kutsumme tuotteitamme vastuullisiksi, kun ne sisältävät yli 50%:sti kestäviä materiaaleja, mikä on yleinen käytäntö tekstiilialalla. Lisäksi painotamme materiaalivalinnoissa kulutuksen kestävyyttä, koska tuotteen käyttöikä on toinen tärkeä parametri, kun arvioidaan malliston ympäristövastuullisuutta.

Haitallisten kemikaalien minimointi

Kemikaaleja käytetään kaikissa tekstiilituotteissa, myös meidän. Niitä käytetään tekstiilin raaka-aineen jalostuksessa, värjäyksessä, tulostuksessa, viimeistelyssä ja pinnoitteissa. Tämän takia haaste onkin välttää kemikaaleja, jotka ovat haitallisia ympäristölle, eläimille ja ihmisille. Koska tuotteitamme käyttävät lemmikit, on kemikaalien valvonta meidän mielestä erityisen tärkeää. Teemme aktiivisesti töitä vähentääksemme, miten kemikaaleja käytetään ja tuhlataan tuotteisiimme liittyen. Jo suunnitteluvaiheessa pystymme karsimaan pois merkittävän määrän kemikaaleja valitsemalla tarkkaan vastuullisempia materiaalivaihtoehtoja, jotka on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifikaatilla (esim. ISO 9001:2000 standardi). Teemme myös systemaattisia riskianalyysejä ja kokeita, joilla varmistamme, että tuotteemme täyttävät korkeat vaatimuksemme.

Meidän kiellettyjen kemikaalien listaus pohjautuu EU:n REACH sääntelyyn, joka on mielestämme välttämätöntä kutsuakseen tuotteita ja niiden valmistusta turvalliseksi ja kestäväksi.

Vastuullinen jäte ja hukka

Jäte ja hukka on valitettavasti väistämätön osa tekstiilialaa - jokainen mallisto tuottaa hukkaa tekstiilin, energian, kemikaalien ja veden muodossa. Me kuitenkin teemme kaikkemme minimoidaksemme tämän hukan ja kierrätämme sen mahdollisuuksien mukaan.

Noudatamme ympäristöstandardeja, joiden mukaan toimittajilla pitää muun muassa olla vedenpuhdistuslaitos ja kestävää kemikaalien valvontaa. Omassa tuotannossamme teemme paljon töitä optimoidaksemme tuotantoerän koon ja minimoidaksemme materiaalien hukan. Sen sijaan, että käyttäisimme aina uusia materiaaleja eri mallistoille, pyrimme käyttämään samoja tekstiileja monipuolisesti ja laajasti tuotteissamme. Me emme kohdista kuosejamme tuotteen kaavan eri osissa, kauluksissa tai lahkeissa, ja hyödynnämme hukkapaloja pienemmissä tuotteissa ja kooissa.

Tuotannossamme käytämme paljon aikaa tekstiilien käytön optimointiin minimoidaksemme hukan määrää. Hukkakangaspaloja syntyy kuitenkin aina, mutta me keräämme niitä parhaamme mukaan talteen ja aiomme käyttää niitä uusissa tuoteinnovaatioissa ja tulevissa mallistoissa. Tällä tavalla saamme käytettyä materiaaleistamme mahdollisimman paljon ja ehkä joskus saavuttaisimme tuotannontason, jossa materiaalihukkaa ei juurikaan syntyisi.

Tuotteiden toimitus synnyttää usein paljon jätettä loppuasiakkaan päässä. Sen takia me päätimme suunnitella pakkauksemme ilman pakkausmuoveja ja parhaamme mukaan hyödyntää kierrätettyjä vaihtoehtoja tässäkin. Suosittelemme myös asiakkaitamme uusiokäyttämään esimerkiksi tuotepakettejamme tai vähintään kierrättämään ne. Lisäksi tuotetoimituksiimme valitsemme myös aina mahdollisuuksien mukaan postin tai kuljetusyhtiöiden vihreät toimitusvaihtoehdot.

Hyvän tekeminen

Sen lisäksi, että teemme vastuullisia valintoja tuotannossamme ja tuotteissamme, haluamme edistää ja rohkaista vastuullisuutta tekemällä muutenkin hyvää yrityksellämme. Meidän mielestä yritysten pitäisi johtaa toimia ilmaston lämpenemistä vastaan ja ympäristön suojelun puolesta, ja haluamme johtaa esimerkillä. Siksi lahjoitamme vuosittain 5% voitoistamme ympäristön ja eläinten suojeluun.

Haluamme, että lemmikinomistajilla on mahdollisuus tehdä vastuullisia kulutusvalintoja ja kokea, että he ovat osa suurempaa ympäristöliikettä valinnallaan. Valitsemalla Beanan lemmikinomistajat osoittavat tukevansa vihreää kehitystä ja osallistuvat muutokseen.

Tavoitteemme on kasvattaa brändiämme, jotta voimme hyödyntää sitä entistä vahvemmin muutoksen ajurina ja merkittävän vaikutuksen aikaansaamiseksi. Kaikki asiakkaamme ovat osa Beanan liikettä ja yhdessä voimme vaikuttaa vihreämpään tulevaisuuteen.

 

Vastuullisuuden ohjesäännöt

Beanan ympäristövastuullisuutta ohjaa kolme ohjesääntöä.

1. Vastuullinen tuotanto EU:ssa.Beanan tuotteet valmistetaan EU:ssa ja vain sellaisten valmistajien toimesta, jotka on akkreditoitu vastuullisuus sertifikaateilla. Valitettavasti tällä hetkellä käytännössä kaikki lemmikkituotteet valmistetaan saastuttavissa tehtaissa Kaakkois-Aasiassa.

2. Korkealuokkaisia ja kierrätettyjä materiaaleja.Käytämme ainoastaan korkealuokkaisia ja kestäviä, ja mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä, materiaaleja. Emme käytä pakkausmuoveja ja suosimme vihreää kuljetusta toimituksissamme.

3. Lahjoitamme 5% voitoista hyväntekeväisyyteen.Beana lahjoittaa vuosittain 5% voitoistaan ympäristön ja eläinten suojeluun.

Valitsemalla Beanan lemmikinomistajat tekevät ympäristövastuullisen valinnan ja ovat osa muutosta kohti vihreämpää tulevaisuutta.

Bold by design. Cute by nature.